Leegid ähvardavad hävitada kaitsealuse küla Lääne-Norras

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lääne-Norras Lærdali vallas möllav tulekahju, mis sa alguse ööl vastu tänast, ähvardab hävitada kogu kaitsealuse puithoonetega küla.

Norra ringhäälingu NRK andmetel on tuli võtnud Lærdalsøyri piirkonnas enda alla paarkümmend maja.

Tulekahju tõttu viidi haiglasse 140 inimest, neist 20 hingasid sisse suitsu.

Kohaliku politsei teatel evakueeriti õnnetuspaigast ligi 300 inimest. Nad viidi kohvikusse, kust on olemas bussiühendus Aurlandis asuva hotelliga. Osa kohalikest läks peavarju otsides noortekeskusesse.

UNESCO maailmapärandi nimekirja kuuluvad vanad puumajad on ohus, kuna tuul puhub Lærdali keskuse suunas. Lærdalsøyri piirkonnas asub ligi 160 kaitsealust maja.

Õnnetuskohas viibiv NRK ajakirjanik nimetas toimuvat infernoks ehk põrguks.

Päästeamet sai teate Lærdali keskuse asuvas eramus puhkenud tulekahjust eile kella 23 paiku. Ööl vastu tänast kella 3 paiku oli tuli levinud Lærdalsøyri kaitsealuste puumajadeni.

Ametivõimud rajasid täna varahommikul Lærdali haiglasse evakuatsioonikeskuse. Kohaliku omavalitsuse juht Jan Geir Solheim kardab, et selle õnnetuses ohvriteta ei pääse.

«Kardan, et keegi on leekides hukka saanud. Kahjutuli sai alguse hilisõhtul, kui inimesed olid heitnud magama,» rääkis ta.

Kohaliku päästeameti kinnitusel pole ohvritest seni veel mingeid andmeid.
Tulekustutustöid raskendavad vee nappus ja tugev tuul.

Tuletõrjujad on püüdnud tule levikut pidurdada majade lammutamisega. Kohalikud ametnikud on kutsunud appi piirkonna elanikke.

Pärast valgeks minemist oodatakse appi tuletõrjekopterit. Lisaks palus politsei täiendavate tuletõrjujate kohale toomiseks abi kaitsejõududelt.

Videot põlengust näeb siit ja fotosid tulemöllust näeb siit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles