Andrus Ansip: Partsi sõnakasutus oli kohatu

Andres Einmann
, postimees.ee päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Ansip.
Andrus Ansip. Foto: Mihkel Maripuu

Peaminister Andrus Ansipi sõnul oli majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Partsi sõnakasutus oma Leedu kolleegide kohta kohatu ning ta loodab, et see ei pidurda Rail Balticu projekti.

«Juhan Partsi sõnakasutus oli kohatu, minister on lubanud oma Leedu kolleegi ees vabandust paluda. Loodan, et kahetsusväärne sõnakasutus ei pidurda kõigi Balti riikide jaoks väga olulise raudteeprojekti arengut,» ütles Ansip peaministri büroo juhi Liina Kersna vahendusel Postimehele.

Reformierakonna esimehe Ansipi sõnul on valitsus tõesti mures, kas kõik vajalikud Rail Balticuga seotud rahastamistingimused jõuab täita tähtaegselt, kuid probleeme tuleb lahendada läbirääkimiste laua taga, mitte head naabrit ja koostööpartnerit solvates.

Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts ütles intervjuus Wall Street Journalile et otsuse jätta Vilnius Rail Balticu trassist kõrvale tegi Leedu eelmine valitsus konstruktiivselt, kuid uue valitsuse all on asjad hakanud muutuma. «Leedu valitsuses on jobud,» ütles Parts. «Kui uus valitsus ametisse sai, lasid nad end mõjutada Leedu Raudteest. Leedu valitsus raiskab aega,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles