Eesmaa: koalitsioonil on põhjust arutada, kas Parts sobib ministrina jätkama

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enn Eesmaa.
Enn Eesmaa. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Majandusminister Juhan Parts on end varemgi leidnud olukorrast, kus ta paljude arvates süüdi on, seega on nii temal kui koalitsioonil ja peaministril põhjust arutada, kas Parts sobib ministrina jätkama, leidis riigikogu väliskomisjoni aseesimees Enn Eesmaa.

«Jääb vägisi mulje, et minister on kasutanud riigimehele sobimatut kõnepruuki. Ja selles mõttes on algamas või juba alanud rahvusvaheline skandaal, sest Eesti suursaadik Leedus on välja kutsutud,» ütles Eesmaa (KE) Postimehele.

Ta lisas, et selliseid olukordi pole nii lähedaste riikide suhetes vaja ning ministri ülesanne peakski olema neist probleemidest naaberriikide kolleegidega omavahel rääkida ja konstruktiivseid lahendusi välja pakkuda, mitte ühte osapoolt süüdistada.

«Kuna Partsil on taolisi olukordi varemgi olnud, milles ta paljude arvates on suuresti süüdi, kas või Elroni rongid, sis tõenäoliselt on nii temal kui koalitsioonil ja peaministril taas põhjust arutada, kas Juhan Parts sobib ministri ametit jätkama,» rääkis Eesmaa.

Eesmaa sõnul peaks minister Parts võtma ühendust Leedu kolleegidega, nendega rääkima ja oma mõtet selgitama, ning tõenäoliselt tuleb tal ka vabandada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles