ISIL kutsub Süüria ülestõusnuid lõpetama võitlust islamistide vastu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ISILi mässulised
ISILi mässulised Foto: SCANPIX

Al-Qaedaga seotud rühmitus Iraagi ja Levanti Islamiriik (ISIL) kutsus pühapäeval teisi Süüria ülestõusnuid islamistide vastu suunatud rünnakuid lõpetama.

«Islamiriik pöördub täna teie poole üleskutsega lõpetada võitlus meie vastu ning keskenduda võitlusele nusairiyah (režiimi) vastu,» ütles audioläkituses ISIl-i juht Abu Bakr al-Baghdadi.

Varem sel kuul oli sama rühmitus ärgitanud opositsioonivõitlejaid «puruks lööma» ja nimetanud Süüria Rahvuskoalitsiooni liikmeid ja Vaba Süüria Armee sõjalist juhtkonda seaduslikeks sihtmärkideks.

Pühasõdalaste foorumitesse üles riputatud läkituses süüdistas Baghdadi ülestõusnute rühmitusi reetmises.

«Igaüks, kes meie vastu võitleb, peaks oma seisukoha üle vaatama,» ütles ta. «Te pussitasite meid selga, kui kõik meie sõdurid olid eesliinil.»

Süüria eri piirkondadele viidates jätkas ta: «Meil oli armee, mis viis täide plaani siseneda Alepposse ja liikuda edasi läänerindele, meil olid väed Hamas ja meil olid väed Idlibis.» Ta lisas, et see kõik lõppes «reetmise» tõttu ühe õhtuga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles