Prantsuse Rivierat tabas ajaloolise ulatusega uputus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsusmaal Londe-les-Maures'is avanes eile õhtul pärast Pansar'i jõe üleujutust säärane vaatepilt.
Prantsusmaal Londe-les-Maures'is avanes eile õhtul pärast Pansar'i jõe üleujutust säärane vaatepilt. Foto: SCANPIX

Täna hommikul hakkasid Lõuna-Prantsusmaal ajaloolise ulatusega üleujutuse põhjustanud jõgede vetevood lõpuks alanema. Üleujutuse tõttu sai kaks inimest surma ning 150 toimetati lennukiga turvalisematesse piirkondadesse.

Lisaks läks kaduma paadiga sõitmas olnud mees. Pärast Var’i departemangu üleujutust on Prantsusmaal jäänud 4000 majapidamist elektriga, kirjutab uudisteagentuur AFP.

Kohaliku ametniku Laurent Cayrel’i sõnul suri üks ohvritest, 73-aastane mees oma keldris. Teise viis vetevoog koos mehe autoga kaasa.

«Olukord on väga tõsine ja ei parane ka täna öösel,» ütles Cayrel eile öösel. Ta lisas,et Prantsusmaad tabanud vihmavalangud on rekordilised.

Hyeres’ linnapea Jacques Politi tegi aga avalduse, kõneledes ajaloolise ulatusega üleujutusest.

«Me oleme kriisi lõpufaasis,» teatas Var’i prefektuuri politseinik Emmanuel Dupuis, kuid hoiatas, et ka väiksemgi vihmasabin taas kahju põhjustada, kuna pinnas on juba veest küllastunud.

Prantsuse peaminister Jean-Marc Ayrault külastab piirkonda täna hommikul.

Var’i departemang asub Vahemere rannikul ning turistid tunnevad seda piirkonda Prantsuse Riviera’na.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles