Leedu politoloog: Balti riikide vahelised erimeelsused on kurvastavad ja veidrad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Leedu politoloogi hinnangul on Rail Balticut puututavad erimeelsused Balti riikide vahel veidrad.

«Mis Rail Balticusse puutub, siis on pinged üsna kurvastavad. Neil puudub üksmeel nime küsimuses ja Vilniuse kaasatusest projekti. Minu hinnangul on need teemad pigem tühised ning sellised tühised diskussioonid kahetsusväärsed ja veidrad,» sõnas Kęstutis Girnius päevalehele Kauno Diena antud intervjuus.

Girnius meenutas intervjuu käigus ka seda, et Eestil on soov NATO õhuturbemissiooni osaliselt Ämari lennuväljale tuua. «Šiauliai Zokniai lennuväli on suurepärane lennuväli. Kõik on nüüd juba üheksa aasta järjest perfektselt funktsioneerinud. Ja samal ajal on eestlastel mitu institutsiooni, mis Euroopa Liitu ja NATOt nende maal esindavad. Tunne on selline, et kui Leedu või Läti midagi teevad ja või midagi saavad, siis Eesti peab seda ka saama. Minu hinnangul viib selline lähtepunkt täiesti ebavajalike pingeteni,» sõnas Girnius.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles