Läti meedia: Straujuma valitsuses on kuus uut ministrit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti peaministrikandidaat Laimdota Straujuma.
Läti peaministrikandidaat Laimdota Straujuma. Foto: SCANPIX

Läti meedia teatel hakkab peaministrikandidaat Laimdota Straujuma valitsusse kuuluma kuus uut ministrit, kes enne ametisse astumist vajavad ka parlamendi ja riigipea heakskiitu.

Raadiokanali MIX andmetel esitab Straujuma põllumajandusministri kandidaadiks Jānis Dūklavse, kaitseministri kandidaadiks Raimonds Vējonise, sotsiaalministri kandidaadiks Uldis Augulise, justiitsministri kandidaadiks Baiba Broka ning haridus- ja teadusministri kandidaadiks Ina Druviete.

Läti Roheliste ja Talurahva Liitu liikmed Dūklavs, Vējonis, Augulis, rahvuslaste liitu Rahvuslik Allianss esindav Broka ning Ühtsuse liige Druviete ei kuulunud peaminister Valdis Dombrovskise viimasesse valitsusse.

Meedia teatel lahkuvad Straujuma valitsusest senine majandusminister Daniels Pavļuts (Reformierakond), senine justiitsminister Jānis Bordāns (Rahvuslik Allianss), välisminister Artis Pabriks, sotsiaalminister Ilze Viņķele ja peaminister Valdis Dombrovskis (kõik Ühtsus).

Uues valitsuses saab Ühtsus lisaks peaministri kohale veel neli ministriportfelli. Lisaks haridus- ja teadusministeeriumile hakkaks Ühtsuse poliitik juhtima rahandusministeeriumi (Andris Vilks) ja tervishoiuministeeriumi (Ingrīda Circene). Ilmselt liitub Ühtsusega ka praegu parteitu Anrijs Matīss, kes on transpordiministri kandidaat.

Läti Roheliste ja Talurahva Liit saab uues valitsuses kolm, Rahvuslik Allianss kolm (lisaks eelpool mainitud poliitikutele peaks keskkonnaministriks saama Einārs Cilinskis ja kultuuriministriks Dace Melbārde) ja Reformierakond samuti kolm kohta (välisministriks esitatakse Edgars Rinkēvičs, siseministriks Rihards Kozlovskis ja majandusministriks Vjačeslavs Dombrovskis).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles