Eduard Tinn: venekeelne Eesti saadik europarlamendis on täiesti normaalne

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eduard Tinn.
Eduard Tinn. Foto: Peeter Langovits

Politoloog ja professor Eduard Tinn ütles portaalile rus.postimees.ee, et Keskerakonna kavatsus saata europarlamenti mõni venekeelne poliitik on igati kiiduväärt.


«Venekeelsete poliitikute osatähtsus Eestis on liiga väike. Eestis pole kunagi olnud venekeelseid ministreid (1990. aastate algus ei lähe arvesse), kantslereid ega isegi asekantslereid. Riigis, kus on nii suur protsent venekeelseid elanikke, on see halb,» lausus Tinn.

Tinn arvas, et rahvusvähemused peavad olema esindatud ka Europarlamendis ning sellise sammu eest võib Keskerakonda ainult kiita. «Vene rahvusest inimeste lisandumine Eesti poliitikasse on positiivne. See on loogiline jätk keskerakondlaste tegevusele pärast seda, kui kohalikel valimistel hääletasid nii paljud venelased nende poolt,» märkis ta.

Tinni sõnul on venekeelse poliitiku saatmine Europarlamenti võrdne venekeelse sportlase saatmisega Eestit esindama olümpiamängudele või maailmameistrivõistlustele. «See on normaalne ja mitmerahvuselises riigis peavadki asjad nii käima,» kinnitas Tinn.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles