Bush: USA mere- ja õhuvägi toimetab Gruusiasse humanitaarabi

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

USA president George W. Bush teatas äsjatehtud avalduses, et USA kasutab humanitaarabi toimetamiseks Gruusiasse oma mere- ja õhuväge.

Bush kutsus Venemaad üles kinni pidama relvarahust, kuid rõhutas samas, et USA on saanud teateid, mis lähevad vastuollu Venemaa väidetega sõjategevuse lõpetamisest, vahendas BBC News.

Bush avaldas Venemaa jätkuvate rünnakute pärast tõsist muret ning lisas, et riigisekretär Condoleezza Rice suundub lähiajal Pariisi kohtuma Prantsuse presidendi Nicolas Sarkozyga ning sealt edasi Gruusiasse, et avaldada president Mihhail Saakašvilile USA jätkuvat toetust.

Bush ütles, et rääkis ka ise telefonitsi Saakašviliga. Ta lisas, et määras kaitseminister Robert M. Gatesi juhtima humanitaarmissiooni, mida viib läbi USA sõjavägi.

Bush lisas, et eeldab Venemaalt sõnapidamist lubaduse osas võimaldada konfliktipiirkonna elanikele igakülgset humanitaarabi.

Bush rõhutas, et Venemaa peab pidama antud sõna ja kriisi tõesti ka lõpetama, kuid märkis samas, et Venemaa jätkuv tegevus Gruusias tõstatab tõsiseid küsimusi venelaste kavatsuse kohta Gruusias ja kogu regioonis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles