Reinsalu ei seostaks Partsi sõnakasutust ja eurovoliniku kohta

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Reinsalu (vasakul) ja Juhan Parts (keskel)
Urmas Reinsalu (vasakul) ja Juhan Parts (keskel) Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) esimehe, kaitseminister Urmas Reinsalu hinnangul ei tasuks seostada tema erakonnakaaslasest majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Partsi sõnakasutust suvel algavate läbirääkimistega Euroopa Komisjoni voliniku koha üle.

Reinsalu ütles Postimehele, et eurovoliniku kandidaadi nimetamine on eraldi teema, millega valitsus tegeleb siis, kui õige aeg on kätte jõudnud. «Lähtekoht on Eesti huvid, et Eesti oleks oma erikaalust suurem. See on kõigis sammudes põhieesmärk,» lausus ta.

Küsimusele, kas Partsi sõnakasutusest puhkenud konflikt võib vähendada IRLi võimalusi volinikukandidaadi üle algavatel läbirääkimistel, vastas Reinsalu, et tema neid teemasid ei seostaks.

Reinsalu märkis, et kõnealune juhtum on tänase päevaga lahenenud, ning avaldas lootust, et Rail Balticu projektiga on võimalik kiiremas tempos edasi minna. «Rail Baltic on projekt kõigile kolmele riigile ja üks sõna, mis on ära klaaritud, pole määrav kolme riigi Euroopaga ühendamise projektis,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles