Vene sõjavägi pidas Gorisse suundunud ajakirjanikud kinni

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gori kesklinn
Gori kesklinn Foto: Mihkel Maripuu

Vene sõjavägi ei lase Gorisse teel olnud ajakirjanikke linna lähedal asuvast kontrollpunktist läbi.

«Olukord on nii, et oleme umbes 5 kuni 10 kilomeetri kaugusel Gori linnast ning meid ei lasta vene sõjaväe checkpointist edasi,» rääkis ERRi erikorrespondent Gruusias Krister Paris ERR Uudistele.

Parise sõnul ei ole vene sõjaväelased selgitanud, miks nad kinni peeti. Temaga samas veokis Gorisse teel olnud Eesti suursaadik Gruusias pidas läbirääkimisi, et ajakirjanikud siiski sihtpunkti pääseksid.

«Vene sõdurid on neutraalsed, ei ole kurjad, ilmselt on neile lihtsalt antud käsk mitte kedagi edasi Gorisse lasta,» kirjeldas Paris.

Eesti Päevaleht Online'i teatel lubati hiljem ajakirjanikel Gori linnast eemale liikuda, täna ajakirjanikke ja suursaadik Toomas Lukki linna ei lasta. 

Ajakirjanikud olid teel Gorisse, et kontrollida ärevaid teateid, nagu rüüstaksid sõjategevuses laastatud linna kasakad.

Parisega koos ootab Gorisse pääsu paarkümmend ajakirjanikku, kelle seas on nii Gruusia ja Prantsuse ajakirjanikke, Reutersi korrespondendid ja mitmete teiste riikide reportereid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles