Koalitsioon moodustab elatisraha probleemi lahendamiseks töörühma

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurod.
Eurod. Foto: SCANPIX

IRL ja Reformierakond otsustasid eile moodustada töörühma, et leida lahendusi üksinda last kasvatavate vanemate laste elatisraha probleemidele.

Töörühma hakkab kummagi koalitsioonierakonna poolt kuuluma kolm liiget. IRLi poolt hakkab töögruppi vedama riigikogu sotsiaalkomisjoni esimees Margus Tsahkna.

Tema sõnul paistab Eesti silma suure üksikvanemate hulga poolest. «Eesti kuulub üksikvanemate suure hulga poolest OECD riikide esiviisikusse – meil on ligi 50 000 üksikvanemat, mis tähendab, et ligi 21 protsenti Eesti lastest kasvab üksinda last kasvata vanema hoole all. Just üksikvanemad on majanduslikult kõige halvemas olukorras. 2012. aastal elas suhtelises vaesuses 41 protsenti ja absoluutses vaesuses 23 protsenti üksikvanematest,» rääkis Tsahkna.

Tsahkna sõnul on üksikvanemate halva majandusliku olukorra taga paljudel juhtudel tõrked elatisraha laekumises ja elatisfond oleks abiks üksikvanemate olukorra parandamisel, makstes fondist vajadusel elatisraha toetust. Selline fond on tema sõnul alates 2010. aastast olemas näiteks Lätis.

«Lisaks elatisraha fondile tuleb rakendada ka teisi riigipoolseid meetmeid, et võlglastelt elatisraha laste kasuks välja nõuda,» rõhutas Tsahkna.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles