Estonia taotleb 17 miljoni kroonist eelarvekasvu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivar Mäe
Aivar Mäe Foto: Mihkel Maripuu

Ehkki rahandusminister on andnud 2011. aastaks juhise, et eelarvekasv tohib olla 0 protsenti, taotleb rahvusooper Estonia riigilt tänavusest 17 miljoni krooni võrra suuremat rahakotti.

Rahvusooper Estonia taotleb järgmiseks aastaks 104 miljoni krooni suurust riigipoolset sihtfinantseerimist, kinnitas Estonia peadirektor Aivar Mäe Postimees.ee’le.

«Mingeid muudatusi ikka saab teha, kui prioriteedid paika panna. Meie oleme järgmiseks aastaks sisse andnud oma taotluse suurendada eelarvet 17 miljoni krooni võrra,» ütles Mäe. «Kui me selle
summa saaksime, ma arvan, et elame ära.»

Selle aasta riigipoolne sihtfinantseerimine oli 87 miljonit.

«Õhku meil sees ei ole. Praegu oleme blokeerinud Estonia renoveerimislaenu tagasimaksed, aga see on pea liiva alla pistmine – seda saab üks aasta teha, järgmisel enam mitte,» märkis teatrijuht.

Mäe lisas, et kõik kärped on juba tehtud. Isikkoosseis on vähenenud 140 inimese võrra. «Ära võtta enam ei ole kuskilt. Nojah, aeg on raske ja kõik saavad aru, et tuleb viimast võtta. Aga kuskil on piir, mida ületada ei saa.»

«Ma olen teinud ettepaneku – pole mõtet punnitada. Kui riigil raha vähe, siis riik peab prioriteedid paika panema. Vaest ooperi- ja balletiteatrit ei taha publik ega ka Eesti riik,» arvas Mäe. «Kui raha on vähe, saab ju ooperiteatri kinni panna,» oli ta kategooriline.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles