Keskerakond: Kiisleri omavalitsusreform on poolik lahendus

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Ratas.
Jüri Ratas. Foto: PP

Keskerakonna Omavalitsuskogu juhatus leiab, et regionaalminister Siim Kiisleri pakutav reform on poolik lahendus, mida tuleb mitmes valdkonnas oluliselt täiustada.

«Omavalitsusreformi ideega on vahepeal selgelt tööd tehtud, kuid endiselt on jäetud põhilised küsimused tähelepanuta. Ma pean silmas näiteks omavalitsuste tulubaasi kujundamist, kohalike teede rahastamist ja haridusvõrgustikku. Päevselge on, et tugevaid ning jätkusuutlikke omavalitsusi ei saavuta lihtsalt olemasolevaid linnu ja valdu liites,» sõnas Keskerakonna Omavalitsuskogu esimees Jüri Ratas.

Tema sõnul keskendub reform endiselt ainult haldusterritoriaalsetele ümberkorraldustele ning ilmselt ei leia sellisel kujul laiapõhjalist toetust.

«Omavalitsusreformi eelnõud tuleb täiustada – selgelt fikseerida riigi ja omavalitsuste ülesanded, taastada linnade ja valdade kriisieelne tulubaas, suurendada omavalitsuste otsustusõigust ning kaotada politiseeritud maavanemad,» rõhutas Ratas.

Eesti on tõsises rahvastikukriisis ning vajab sisulist riigireformi, mitte lihtsalt joonlauaga uute piiride joonistamist.

«Eesti on tõsises rahvastikukriisis ning vajab sisulist riigireformi, mitte lihtsalt joonlauaga uute piiride joonistamist. Riigireform tähendab üheaegselt nii põhjalikke muudatusi maksupoliitikas kui ka omavalitsussüsteemi ning haridus- ja sotsiaalvaldkonna terviklikku ümberkorraldamist,» selgitas Ratas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles