Euromaidani aktivist: langesin haiglas inimröövi ohvriks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Protestijad püstitavad Kiievis uusi barrikaade.
Protestijad püstitavad Kiievis uusi barrikaade. Foto: SCANPIX

Euromaidani aktivist ja ajakirjanik Igor Lutšenko, kes kadus vahepeal kaaslaste silmist, teatas sotsiaalmeedia vahendusel, et langes küll inimröövi ohvriks, ent pääses elusalt.
 


Mees kinnitas, et kartis tõsiselt oma elu pärast, ent on nüüd enamvähem tervelt pääsenud. Koos Lutšenkoga kadunud Juri Verbõtski asukoht on aga endiselt teadmata.

Lutšenko sõnul rööviti nad teisipäeval Kiievi Aleksandri haiglast, kuhu Verbõtski pöördus rahutustel puhkenud märulis saadud silmavigastuse tõttu. Nende ümber kogunes kümmekond meest, kes vedasid nad mikrobussi. Seejärel sõideti kuskile keset metsa ning pandi mehed eraldi ruumidesse hoones, mis paistis olevat hüljatud garaaž. Lutšenko sõnul hoiti neid seal ligi 10 tundi. Röövijatest ega nende nõudmistest mees rohkemat ei kirjutanud, kui et neil paistis olevat kindel ideoloogia.

«Nendega vestelda ei olnud lihtne. Ma arvan, et mitmed neist mõistsid pisut protestide põhjusi ja minu isiklikku seisukohta,» sõnas Lutšenko. Pärast jutuajamist viisid röövijad ta hoonest välja, tõmbasid talle koti pähe ning sundisid põlvitama ja palvetama, mistõttu kartis mees, et teda ootab surm. «Palvetamise ajal nad kadusid, ma isegi ei kuulnud, kuidas see juhtus,» kirjutas Lutšenko. Pärast seda kõndis ta vaevaliselt läbi metsa maanteele.

Praegu viibib mees Kiievis haiglas.

Lutšenko kaaslane Maria Lebedeva, kes teatas avalikkusele mehe kadumisest, kinnitas, et sotsiaalvõrgustikku Facebook postitas teate pääsemisest tõepoolest Lutšenko isiklikult.

Lutšenko töötab ajalehes Ukrainskaja Pravda. Tema kadumine tekitas kaaslastes hirmu, et korduvad 2000. aasta sündmused - toona mõrvati Kiievi lähedal metsas Ukrainskaja Pravda asutaja Georgij Gongadze.

Detsembris tiriti Kiievis autost välja ja peksti läbi uuriv ajakirjanik Tatjana Tšornovol, kes teeb samuti kaastöid Ukrainskaja Pravdale.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles