Herkeli ja Laasi loodava partei nimeks võib saada Vabaerakond

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Herkel
Andres Herkel Foto: Toomas Huik / Postimees

Ühendused Vaba Isamaaline Kodanik ja Parem Eesti plaanivad uue erakonna asutada septembris ning peavad võimalikuks, et selle nimeks saab Eesti Vabaerakond.

Erakonna loomiseks moodustati Eesti Vabaerakonna algatusrühm, mis hakkab vastu võtma partei algatajaliikmeid. Ühendused soovivad uue partei asutada septembris, mil plaanitakse kokku kutsuda ka esimene üldkogu, ning osaleda tuleva aasta märtsis toimuvatel riigikogu valimistel.

Vaba Isamaalise Kodaniku esimehe Andres Herkeli sõnul pole välistatud, et algatusrühma nimes peitub ka tulevase erakonna nimi. «Meie soov on toetada vabakondi, kes peaksid olema põhilised kohaliku elu ja majanduse edendajad. Inimeste vaba initsiatiivi rakendamine on praeguse poliitilise süsteemi juures olnud selgelt pärsitud ja kohalikud kogukonnad on sisuliselt olnud riigielust kõrvale tõrjutud,» ütles ta ühenduste pressiteates.

Ühenduse Parem Eesti juhi Maario Laasi sõnul ei pea nad erakonna algatajatena tähtsaks määratleda end parem-vasak skaalal, vaid ehitada üles partei, mis on vahend inimeste vaba tahte ja algatuste elluviimiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles