Indias karistas külanõukogu naist grupivägistamisega

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indias karistas külanõukogu naist grupivägistamisega
Indias karistas külanõukogu naist grupivägistamisega Foto: SCANPIX

Indias leidis taas aset julm grupivägistamine.

Politsei sõnul vägistas meestegrupp Lääne-Bengalis asuva küla nõukogu käsul 20-aastase naise, edastab mtv3.fi.

Vägistamiskaristus anti, kuna naisel oli suhe nende külast väljapool elava mehega. Esmalt määrati naisele karistuseks rahatrahv, kuid ta ei suutnud seda maksta.

«See suhe kestis viis aastat. Kui mees tuli naist kosima, pidi külanõukogu seda arutama. Nõukogu ei andnud selleks luba. Naine ja ta kallim olid kohal, kui nende üle kohut mõisteti,» sõnas kohaliku politsei esindaja.

Naine vajas pärast vägistamist haiglaravi ning ta seisund on kriitiline.

Politsei arreteeris 13 isikut, keda kahtlustatakse selle juhtumiga seotuses. Üks arreteeritutest on külanõukogu juht, kes langetas otsuse karistada naist vägistamisega.

2010. aastal määrasid sama küla juhid vähemalt kolmele naisele karistuseks avalikkuses enda alasti võtmise. Karistus määrati selle eest, et neil naistel olid kogukonna välised suhted.

Viimastel aastatel on Indias aset leidnud mitmed julmad vägistamised. Selle tõttu on seal karmistatud vägistamise eest antavaid karistusi.

Kõige julmem juhtum oli 2012. aasta detsembris, kui grupp mehi vägistas bussis 23-aastase meditsiiniüliõpilase. Ta suri hiljem Singapuri haiglas, kus teda opereeriti.

Indias on aset leidnud ka laiaulatuslikud meeleavaldused, milles nõutakse vägistamiste ennetamist ning vägistajatele karme karistusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles