Pomerants: ühendameti loomine on ennast õigustanud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Elmo Riig / Sakala

Siseminister Marko Pomerantsi sõnul on politsei- ja piirivalveameti loomine hoolimata esimestel töökuudel ilmnenud väikestest probleemidest ennast õigustanud.

Pomerantsi sõnul pole 6200 inimese koos toimima panemine kerge ülesanne ning ühise töörütmi saavutamine veel toimub, kuid ta ei arva, et omal ajal võetud strateegiline otsus ühendamet luua oleks vale olnud.

«Esimesed neli kuud on meile kindlasti näidanud hulga pisiprobleeme, mida me oleme teadvustanud ja millega tegeletakse,» üles Pomerants BNS-ile.

Siseministri sõnul võtab aega inimeste harjumine igapäevatööks vajaliku tarkvaraga, samuti õpivad uue organisatsiooni inimesed üksteist alles tundma ja selgitavad, kuidas tuleks igapäevatööd politsei või piirivalve vajadustest lähtuvalt ümber korraldada.

«Täna võib-olla politseinikud küsivad rumalaid küsimusi, mis puudutab piirivalvet, ja piirivalvurid omakorda politseitööd puudutavaid rumalaid küsimusi. Õpitakse tundma täiendava valdkonna probleeme, see on loomulik protsess,» lausus ta.

Pomerants märkis, et 2010. aasta eelarve mõttes käib elu ühendametis veel vana rada pidi, kuna piirivalvurid vaatasid eelarvet ainult piirivalve ülesannetele mõeldes ja politseinikud oma valdkonda vaadates. Järgmise aasta eelarve tuleb ministri sõnul juba ühiseid tegevusi arvestades.

Pomerantsi sõnul kasutatakse politsei- ja piirivalveameti sees ühist ressurssi aina rohem. Ta tõi näiteks oma eelmisel nädalal toimunud töövisiidi Põlvamaale, kus ta sai kinnitust ühiste ressursside heale kasutamisele.

«Põlvamaal Peipsi järve äärsetes piirivalvekordonites on keskmiselt kord nädalas juhus, kui piirivalvurid teenindavad ära klassikalise politsei väljakutse ning vaatavad, kas keegi on väga härga täis läinud või on mõni muu probleem. Seda ühist ressursi kasutamist on järjest juurde tulnud ja ma arvan, et 2011. aasta alguseks oleme hulga edasi liikunud,» lausus siseminister.

Pomerantsi sõnul lähiaastatel siseministeeriumi haldusalas rohkem ametite ühendamist plaanis ei ole ning pigem tuleks tagada politsei- ja piirivalveameti edukas käivitamine.

«Katsume olemasolevaga hakkama saada. Tööd on niigi palju, ei ole mõtet uusi väljakutseid genereerida, eriti praegustes majandusoludes,» märkis siseminister.

Tänavu 1. jaanuaril alustas tegevust politsei- ja piirivalveamet, mis ühendas seni eraldi tegutsenud politseiameti, piirivalveameti ning kodakondsus- ja migratsiooniameti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles