Andmekaitse inspektsiooni juhiks pürib veel üks kandidaat

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andmekaitse inspektsiooni praeguse peadirektori Urmas Kuke viieaastane ametiaeg lõpeb sügisel.
Andmekaitse inspektsiooni praeguse peadirektori Urmas Kuke viieaastane ametiaeg lõpeb sügisel. Foto: Peeter Langovits

Andmekaitse inspektsiooni juhi ametikohale on aasta algusest saati väldanud konkursi tulemusena jäänud veel üks kandidaat.

Kui algul pürgis inspektsiooni juhtima kolm inimest, siis konkursi esimeste voorude järel jäi sõelale kaks kandidaati ning hiljem langes veel ühe konkursil osalenu kandidatuur ära.

«Justiitsministeerium otsustab hiljemalt septembris, kas ainsana konkursile osalema jäänud isik kinnitatakse andmekaitse inspektsiooni uueks juhiks,» ütles ministeeriumi pressiesindaja.

Riigisekretär Heiki Loot kuulutas avaliku konkursi andmekaitse inspektsiooni peadirektori ametikohale välja juba jaanuari lõpus. Praeguse peadirektori Urmas Kuke viieaastane ametiaeg lõpeb sügisel.

Valitsus nimetas Kuke ametisse 2003. aasta septembris. Tema ametiaeg algas 2003. aasta 1. oktoobril ning lõpeb tänavu 30. septembril.

Andmekaitse inspektsiooni juhil peab olema kõrgharidus, küllaldane õigusalane ettevalmistus ja juhtimiskogemus. Peadirektorilt nõutakse magistrikraadi või sellele vastavat kvalifikatsiooni.

Andmekaitse inspektsiooni peadirektori töötasu algab 38 000 kroonist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles