Janukovõtš kutsus raada spiikrit korraldama erakorralist istungit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna kuulutati küll õhtuni välja vaherahu, ent Kiievi tänavatel valmistusid meeleavaldajaid kive kogudes jätkuvateks rahutusteks.
Täna kuulutati küll õhtuni välja vaherahu, ent Kiievi tänavatel valmistusid meeleavaldajaid kive kogudes jätkuvateks rahutusteks. Foto: SCANPIX

Ukraina president Viktor Janukovõtš tegi neljapäeval ülemraada esimehele Volodõmõr Rõbakile ettepaneku kutsuda kokku erakorraline parlamendiistung, et leida poliitilisele kriisile võimalikult kiire lahendus.
 


Janukovõtš avaldas soovi kutsuda kokku erakorraline istung, kuna kriis vajab kiiret lahendust, teatas presidendi kantselei pärast kaks kuud kestnud rahutusi.

«Te teate, et viimase aja massirahutusi on saatnud vägivald, verevalamine ja süütamised. Teisisõnu - olukord nõuab viivitamatut sekkumist. Ma palun teil kutsuda saadikuid kogunema ja olukorda arutama,» vahendas presidendi veebileht Janukovõtši sõnu Rõbakile.

Ülemraada esimehe sõnul tuleb rahvasaadikutel arutada opositsiooni peamisi nõudmisi, mille hulka kuulub ka valitsuse tagasiastumine, ning läinud nädalal vastu võetud protestiseaduste küsimust.

Täna lubas Janukovõtš asuda ka opositsioonijuhi Vitali Klitškoga läbi rääkima. Esialgu pidi kohtumine algama kell 13.00, ent hiljem lükati selle algusaega kaks tundi edasi.

Kohtumist presidendiga on opositsioon varemgi nõudnud ning teisipäeval üritas Klitško ka isiklikult presidendi jutule pääseda, ent talle kinnitati, et Janukovõtš on hõivatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles