Meeleavaldajad sundisid Lvivi kuberneri tagasi astuma

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lvivis toimus täna rahutustes hukkunute mälestamine.
Lvivis toimus täna rahutustes hukkunute mälestamine. Foto: SCANPIX

Ukraina rahutused levisid täna riigi lääneossa Lvivi, kus sajad inimesed ründasid oblastivalitsuse hoonet ja sundisid kuberneri lahkumisavaldusele alla kirjutama.


Kohaliku ajakirjanduse teatel hõivasid Lvivi elanikud täna oblastivalitsuse hoone ja kui presidendi poolt ametisse nimetatud kuberner Oleh Salo kohale saabus, nõudsid piirajad, et lahkumisavaldusele alla kirjutaks, mida ta ka tegi.

Kuberner Salo väitis pärast lahkumisavalduse kirjutamist, et tegi seda surve all, ja võtab tagasiastumisotsuse tagasi.

«Nähes juhita ja allumatuid inimesi ning mõistes nende soovimatust läbi rääkida, aga ka murest Lvivi regioonivalitsuse personali tervise ja ohutuse pärast, kirjutasin ma selle [tagasiastumis-]kirja,» vahendas administratsiooni pressitalitus Salo sõnu.

Kuberner palub prokuratuuril uurida olukorda, milles ta kirja kirjutas.

Lääne-Ukraina suurimas linnas Lvivis on Janukovõtši toetus olnud alati väike.

Ukraina meeleavaldused algasid detsembris protestiks president Viktor Janukovõtši otsuse vastu mitte allkirjastada assotsiatsioonilepet Euroopa Liiduga. Seni on rahutuste keskmeks olnud pealinn Kiiev, kus sel nädalal on vägivaldsetes kokkupõrgetes hukkunud mitu inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles