Narkootikumidega äritsenud mehed said karistused

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Amfetamiinipakk
Amfetamiinipakk Foto: Politsei

Kolmapäeval, 22. jaanuaril määrati Rakvere kohtumajas toimunud kohtuistungil karistused seitsmeliikmelisele narkojõugule, kes omandasid ja turustasid ülemöödunud aastal narkootikume Lääne-Virumaal.

Ühele liikmetest määrati reaalne vangistus, teised said karistuseks tingimisi vangistuse, vahendas politsei- ja piirivalveameti (PPA) Ida prefektuuri pressiesindaja.

Ida prefektuuri narkopolitseinikel oli 2012. aastal infot amfetamiini ja metamfetamiini müügi kohta Rakveres. Uurimise käigus tehti kindlaks, et omavaheliste sidemete kaudu tegelesid narkootikumide omandamise, valdamise, veo ja edasiandmisega kokku kaheksa meest. Narkootikumid liikusid Lääne-Virumaale, põhiliselt Rakverre, nii Narva-Jõesuust kui Tallinnast.

24-aastane Kirill hoidis enda juures Narva-Jõesuus suures koguses amfetamiini, mida ta müüs edasi 49-aastasele Jürile, 40-aastasele Olegile ja 31-aastasele Margusele. Viimane aga müüs korduvalt narkootikume edasi 25-aastasele Helvisele, kes pakendas selle müügidoosideks ja igapäevaselt  äritses suurte kui väikeste amfetamiinikogustega Rakveres. Narkootikumide edasimüümisega tegeles veel ka 30-aastane Lauri ja 26-aastane Margus, kes said narkoainet Helviselt.

34-aastane Vitali sai amfetamiini nii 26-aastaselt Marguselt ja hoidis seda oma elukohas Tallinnas. Vitali tegi koostööd 30-aastase Lauriga, kelle kaudu jõudsid narkootikumid tagasi Rakverre.

Ida prefektuuri narkotalituse juht Valdo Arula ütles, et neil õnnestus purustada üks narkokett, mis varustas Lääne-Virumaa elanikke amfetamiiniga. Ta ütles, et 31-aastane Margus oli selle narkoketi üks võtmetegijaid, kes juba korra vahi alt pääsenuna, hakkas taas organiseerima varasemalt peidetud narkootikume Tallinnasse ja sealt tagasi Rakverre. Samuti mängis tema suurt rolli narkootikumide turustamisel Lääne-Virus.

Politsei konfiskeeris kriminaalmenetluse raames 825 doosi ehk üle 200 grammi amfetamiini ja metamfetamiini, mille väärtus oli 5060 eurot. Lisaks tõendati kolme kilogrammi amfetamiini ja metamfetamiini käitlemine, mille rahaline vääring oli 75 000 eurot. Lisaks arestiti kaks 20 000 euro väärtuses autot ja ligikaudu 2000 eurot sularaha.

22. jaanuaril toimunud kohtuistungil määrati 31-aastasele Margusele neli aastat reaalset vangistust. 24-aastasele Kirillie ja 49-aastasele Jürile määrati karistused, mis asendati viieaastase tingimisi karistusega, 25-aastasele Helvisele, 26-aastasele Margusele ja 30-aastasele Laurile määrati samuti tingimisi karistused, katseajaga kolm aastat. 34-aastasele Vitalile määratud ühe aasta ja kaheksakuune vangistus asendati 1444 üldkasuliku töö tunniga. 40-aastase Olegi suhtes lõpetati menetlus avaliku menetlushuvi puudumise tõttu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles