Kaitseväejuhid: Eesti-Prantsusmaa koostöö hoogustas ELi tegutsema

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseväe juhataja Riho Terras.
Kaitseväe juhataja Riho Terras. Foto: Kaitseväe peastaap

Kindralmajor Riho Terras kohtus täna Brüsselis Prantsusmaa kaitseväe juhataja admiral Edouard Guillaud'ga, kellega arutas olukorda Kesk-Aafrika Vabariigis ning võimalikku koostööd peatselt käivituva Euroopa Liidu sõjalise missiooni raamistikus, Gillaud' hinnangul hoogustas Eesti kiire reageerimine ELi tegutsema.

Prantsuse kaitseväe juhataja tänas kindralmajor Terrast Eesti valitsuse toetuse eest ning rõhutas, et Eesti eeldatav otsus saata kriisipiirkonda reaalselt tegutsev võime ja üksus on tähelepanuväärne ja ka tegelikkuses toetav, mitte pelgalt lipu heiskamise missioon, vahendas kaitseväe peastaabi pressiesindaja.

«Eesti kiire tegutsemine aitas kaasa ka Euroopa Liidu kiirele ja tänuväärsele tegutsemisele,» rõhutas prantsuse kaitseväe juhataja.

Admiral Guillaud andis ülevaate julgeolekuolukorrast Kesk-Aafrika Vabariigis ning Prantsusmaa edasistest sammudest humanitaarolukorra leevendamisel ning stabiilsuse taastamisel.

Kindralmajor Terrase sõnul on Eesti jaoks oluline, et Euroopa Liidu raames tehtav kaitsealane koostöö leiaks reaalse väljundi missioonide näol seal, kus seda kõige enam vajatakse. «Prantsusmaa ning Eesti koostöö missiooni kavandamisel Kesk-Aafrika Vabariigis hoogustas vastavasisulist debatti Euroopa Liidus ning on tänaseks toonud laua taha mitmeid potentsiaalseid panustajaid.»

Kindralmajor Riho Terras tutvustas prantsuse kolleegile kavandatava operatsiooni ettevalmistusi ning kinnitas, et Eesti Vabariigi valitsus on riigikogule esitanud vastava otsuse-eelnõu, mille  heakskiitmisel on Eesti valmis oma rühma-suuruse üksuse ning toetuselemendi lähetama neljakuulisele missioonile alates 28. veebruarist.

Eesti ja prantsuse kaitseväejuhatajad kohtusid Brüsselis NATO sõjalise komitee istungi raames.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles