Ministeerium näeb erikoolide probleemide lahendusena uusi hooneid

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tapa erikool
Tapa erikool Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja

Haridusministeeriumi üldharidusosakonna asejuhataja Raivo Trummal ütles Postimehele antud intervjuus, et viimastel päevadel tähelepanu püüdnud Tapa ja Kaagvere erikoolide probleemiks on hooned, mis pole sobilikud keeruliste õpilastega toimetulekuks.

«Suureks probleemiks on hooned. Need hooned pole sobilikud selliste keeruliste õpilastega toimetulemiseks. Keeruline on leida võimalus õpilasi eraldada, kui vajadus tekib. Me oleme seda probleemi endale teadvustanud,» sõnas Trummal.

Ta märkis, et Tapa erikooli rekonstrueerimiskava on jõudnud viimasesse järku ning varsti kuulutatakse välja ehitushange. «Hiljemalt veebruaris 2015 peaks meil olema sobiv hoone selliste õpilastega toimetulemiseks olemas. Seal on arvestatud sellega, et õpilased on ühekaupa tubades ja kambas tegutsemine pole enam nii kergesti võimalik.» Samuti saab Trummali sõnul Kaagvere erikool uue hoone järgmise aasta septembris.

Trummal möönis, et Tapal on keerulised õpilased ning ta ei näe eile puhkenud mässul süüd kooli juhtkonnal. «Ma ei oska anda hinnangut, et juhtimises on vigu tehtud. Kindlasti me analüüsime seda lugu, et mis seal toimus, mis selle põhjustas ja kes kuidas käitus, aga tänasel hetkel on meie prioriteet olukord taastada.»

«Ma ei tahaks kedagi süüdistama hakata. Ma tunnustaks neid inimesi, kes ärevas olukorras panustavad 200 protsenti. See on keeruline olukord ja ega kellelegi meeltmööda pole, et see nii on läinud.»

Haridusministeerium saadab Tapale ka ekspertgrupi, mille ülesandeks on mittesekkuvat vaatlust teostada. «Pärast seda tehakse kooliga koos kokkuvõtted. Meil on isegi konkreetsed kuupäevad kokku lepitud, aga olukord on nüüd selline, et probleemid eskaleerusid ja peame seda ajakava kohandama,» lausus Trummal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles