Narva volikogu kinnitas linnavalitsuse ametisse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narva linnavalitsus
Narva linnavalitsus Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Rohkem kui kolm kuud pärast kohalike volikogude valimisi sai Narva uus juhtkond ametisse, kui linnavolikogu kinnitas neljapäeval uue linnavalitsuse, mille koosseisus jätkavad kaks senist abilinnapead ja üks uus abilinnapea.

Uues linnavalitsuses jätkavad senine sotsiaal- ja tervishoiu valdkonna abilinnapea Tatjana Patsanovskaja ning haridust ja kultuuri juhtiv abilinnapea Viktoria Lutus, ütles BNSile Narva linnavolikogu esimees Tarmo Tammiste. Uue abilinnapeana asub ametisse linnavara ja -majandust juhtiv Maksim Volkov, kes tuli Narva Tallinnast.

Linnapea Eduard Easti valis volikogu ametisse juba mullu detsembris, kuid siiani ta ametiülesandeid ei täitnud ja piirilinna juhtis linnavalitsuse endine koosseis eesotsas endise abilinnapea Natalja Šibalovaga, kes uues linnavalitsuse koosseisus ei jätka.

20 keskerakondlasest ja 11 sotsiaaldemokraadist koosnev Narva volikogu hääletas uue linnavalitsuse ametisse 19 poolt-, kuue vastu- ja kahe erapooletu häälega. Volikogu kantselei andmetel hääletasid uue linnavalitsuse kinnitamise poolt keskerakondlased, vastu- ja erapooletud hääled tulid sotsiaaldemokraatidelt.

Tammiste on linnavalitsuse ametisse asumise venimist põhjendanud BNSile nii, et volikogu soovib kinnitada ametisse korraga terve neljaliikmelise linnavalitsuse, kuid abilinnapeade kandidaatide leidmine on nõudnud aega. «Seadusega on antud tähtajad, mille jooksul peab midagi tegema ja seetõttu pole tormamist olnud. On arutatud ja mõeldud, kaalutud ühte ja teist,» rääkis ta.

Kui abilinnapead Patsanovskaja ja Lutus on Narva inimesed, siis piirilinna juhtiv Keskerakond tõi Volkovi Narva Tallinnast Lasnamäe linnaosavalitsusest, kus ta tegeles linnaosa lehega ning ta on tegutsenud ka ajakirjanikuna.

Möödunud aasta 20. oktoobril peetud kohalikel valimistel Narva 31-liikmelises volikogus absoluutse enamuse saanud Keskerakond jäi hätta ka linnapeakandidaadi leidmisel, sest nõutaval tasemel eesti keelt oskavat ja ühtlasi parteile sobivat inimest oli Narvast keeruline leida.

Partei poolt algselt piirilinna juhtima kavandatud Aleksander Jefimovi keeleoskus polnud piisav ning uue kandidaadi leidmine võttis aega. Detsembriks vajalikul tasemel riigikeelt oskav linnapeakandidaat leiti, kuid tema ametisse asumine venis pea jaanuari lõpuni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles