Reformierakonda astumine võttis Boroditšilt komisjoni asejuhi koha

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Deniss Boroditš
Deniss Boroditš Foto: Peeter Langovits / Postimees

Kahe aasta eest Keskerakonnast lahkunud ja detsembris Reformierakonda astunud Deniss Boroditš pidi lahkuma parlamendi põhiseaduskomisjoni aseesimehe kohalt, tõenäoliselt saab koha järgmisel nädalal endale keskerakondlane Tarmo Tamm.

Uute juhivalimiste korraldamiseks tegi põhiseaduskomisjonile ettepaneku opositsiooniline Keskerakond, kes polnud rahul, et Boroditši erakonnavahetuse järel kuulusid nii komisjoni esimees kui aseesimees mõlemad koalitsiooni ja lausa ühte erakonda. See pole Keskerakonna peasekretäri Priit Toobali sõnul hea tavaga kooskõlas.

Seetõttu tegi Keskerakond komisjoni esimehele Rait Marustele ettepaneku korraldada uued valimised, mis ongi komisjoni esmaspäevase istungi päevakorras. «Rait Maruste oli sellega päri ja viimasel, teisipäeval toimunud istungil astus Deniss Boroditš tagasi,» ütles Toobal Postimehele.

Praeguse riigikogu koosseisu kogunemise järel jagasid Keskerakond ja Sotsiaaldemokraatlik Erakond opositsioonile kuuluvad komisjonijuhtide kohad ära ja selle kokkuleppe järgi peaks põhiseaduskomisjoni aseesimees olema Keskerakonnast. Keskerakond teeb Toobali sõnul ettepaneku valida sellesse ametisse Tarmo Tamm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles