Parlamendiparteidest langes enim roheliste populaarsus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rohelised lähevad näost siniseks.
Rohelised lähevad näost siniseks. Foto: Urmas Nemvalts

Parlamendiparteidest langes mais kõige enam Eestimaa Roheliste populaarsus, selgub BNSi tellitud TNS Emori uuringust.

Kui veebruaris toetas rohelisi uuringu kohaselt seitse, märtsis kuus ja aprillis kaheksa protsenti vastanuist, siis mais langes erakonna populaarsus viie protsendini.

Kõige kõrgem oli roheliste toetus 2007. aasta jaanuaris, mil erakonda pooldas 16 protsenti küsitletutest. Keskmiselt toetas parteid 2007. ja 2008. aastal üheksa ning 2009. aastal seitse protsenti vastanutest.

Viie protsendi juurde langes roheliste toetus esmakordselt mullu novembris, seejärel tänavu jaanuaris ja nüüd ka mais.

Uuringu järgi on viimastel kuudel vähenenud ka Sotsiaaldemokraatliku Erakonna populaarsus. Kui veebruaris toetas erakonda 16 ning märtsis ja aprillis 12 protsenti, siis mais on partei pooldajate hulk vähenenud 11 protsendini.

Muutumatuna on püsinud toetus Rahvaliidule, keda pooldas nii märtsis, aprillis kui ka mais kolm protsenti küsitletutest. Veebruariga võrreldes on seda ühe protsendipunkti võrra rohkem.

Ülejäänud parlamendierakondade populaarsus on mais aprilliga võrreldes kasvanud. Reformierakonda toetas uuringu kohaselt 34, Keskerakonda 29 ning Isamaa ja Res Publica Liitu 16 protsenti vastanuist.

TNS Emori uuringuekspert Aivar Voog märkis, et koalitsioonierakondade reitingu mõningane tõus võib olla seotud Euroopa Komisjoni positiivse otsusega eurole üleminekuks.

Erakondade igakuise populaarsusuuringu käigus küsitles TNS Emor 28. aprillist 19. maini 803 valimisealist kodanikku. Neid vastanuid, kes ei osanud eelistada ühtki parteid, oli mais 32 protsenti. Viimaseid erakondade toetusprotsentides ei arvestata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles