Šotlased kogusid Tallinnas rahvuslikul õhtusöögil raha heategevuseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinnas Mustpeade majas toimus reede õhtul heategevuslik õhtusöök Šotimaa rahvuspoeedi Robert Burnsi auks.

Tegu oli Briti-Eesti Kaubanduskoja iga-aastase tippsündmusega, mille käigus kogutud rahaga toetatakse erinevaid projekte ja algatusi. Varem on oksjonil kogutud rahaga toetatud näiteks heategevusfondi Minu Unistuste Päev, Eesti Skautide Ühingut ning Tallinna Tehnikaülikooli tublisid bakalaureuse- ja magistriõppe üliõpilasi.

Selleaastase oksjoni õnnestumiseks andsid oma panuse mitmed kunstnikud, ettevõtted, organisatsioonid ja ka Briti suursaadik Chris Holtby. Kõige kõrgemale kerkis oksjonil Jaan Elkeni ja Tauno Kangro teoste hind, mõlemad leidsid ostja 750 euro eest.

25. jaanuaril 1759 sündinud Robert Burns on šoti kuulsaim luuletaja. Tema sõnadele loodud «Scots Wha Hae» oli pikka aega Šotimaa mitteametlikuks rahvushümniks.

Burns Supper on sündmus, millest võtavad osa šotlased üle maailma. Tegu on traditsioonilise, kindlat programmi järgiva koosviibimisega, kus kõlavad traditsioonilised sõnavõtud ja Burnsi luuletused, süüakse haggis’it (rupskitega täidetud lambamagu) ning tantsitakse šoti rahvamuusika järgi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles