Pärnumaal hukkus vastu puud paiskunud autos mees

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Politsei- ja piirivalveamet

Pärnumaal Tahkuranna vallas Tallinna-Pärnu-Ikla maanteel hukkus täna öösel autoga teelt välja sõitnud ja vastu puud paiskunud mees.

Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja sõnul juhtus õnnetus kell 2.44 Tallinna-Pärnu-Ikla maantee 147. kilomeetril, kus Pärnu poolt Ikla suunas sõitnud 26-aastane Artur kaotas lauges kurvis seni teadmata põhjusel Mercedes-Benzi üle kontrolli ja sõitis autoga teelt välja kraavi. Seejärel paiskus sõiduk parema küljega vastu puud ning maandus vasakule küljele.

Üliraskeid vigastusi saanud autojuht suri kohapeal, sõidukis kaasreisijana viibinud neiu toimetas kiirabi Pärnu haiglasse.

Politsei- ja piirivalveameti teatel olid sõidukil nõuetele vastavad naastrehvid ning tee oli puhas ja kuiv. Esialgse info kohaselt ei olnud juhi ega kaasreisija turvavöö kinnitatud. Selle, kas juht oli kaine, selgitab ekspertiis. Politsei on algatanud juhtunu uurimiseks kriminaalmenetluse.

Pärnu politseijaoskonna juhi Tõnu Kivise sõnul on õnnetus kurb näide sellest, kuidas ka heade teeolude korral võivad juhtuda traagiliste tagajärgedega õnnetused.

«Praegu on õnnetuse asjaolud selgitamisel, kuid üldises plaanis tuleb meeles pidada, et öistel sõitudel mängivad oma rolli nii väsimus kui ka vähene liiklus, aga ka tahtmine kiirelt sihtpunkti jõuda. Tähelepanu ja sõidule keskendumine on olulised ööpäevaringselt. Turvavöö kinnitamine annab aga õnnetuse juhtumisel inimesele võimaluse jääda ellu või saada vähem vigastusi,» ütles ta.

Kivise sõnul tuleb talvisel teekonnal olla eriti ettevaatlik, sest ilmastikust ja ümbritsevast keskkonnast mõjutatuna vahelduvad kuivad ja puhtad teelõigud libedate lõikudega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles