Rahvaliidu juhatuse esimehe kohusetäitjaks sai Mai Treial

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karel Rüütli kõnepuldis.
Karel Rüütli kõnepuldis. Foto: Priit Simson

Täna ameti maha pannud Rahvaliidu esimehe Karel Rüütli kohused võtab kuni järgmise volikogu koosolekuni üle erakonna fraktsiooni juht Mai Treial.

Treial rääkis Postimehele, et juhib erakonda ajutiselt kuni 7. juunini, mil koguneb partei volikogu, kes kuulutab välja erakonna erakorralise kongressi ning kinnitab parteile ka uue esimehe kohusetäitja.

Treiali sõnul on erakorralise kongressi aeg esialgu veel lahtine. Samuti ei soovinud Treial rääkida võimalikust või võimalikest kandidaatidest erakonna esimehe kohale.

Samas ütles Treial «Aktuaalsele kaamerale», et oleks esimehe kohusetäitjana näinud hoopis erakonna auliiget Arvo Sirendit.

Erakonna senine juht Karel Rüütli teatas kell viis alanud erakonna juhatuse erakorralisel koosolekul, et tema ning aseesimehed Anto Liivat, Ene Tomberg ja Kajar Lember astuvad ametist tagasi.

Rüütli meenutas, et teatas juba varem, et seob erakonna kongressi otsuse sotsidega liitumisest enda usaldushääletusega.

Pühapäeval otsustas nimelt Rahvaliidu erakorraline kongress, et partei ei liitu Sotsiaaldemokraatliku Erakonnaga.

Rüütli ütles eile Kuku raadiole, et kui on inimeste toetus tema osalemisele järgmistel valimistel juba Sotsiaaldemokraatliku Erakonna nimekirjas, siis ta kaalub seda väga tõsiselt.

Ta ütles toona, et kõigepealt tuleb tegeleda veel Rahvaliidu probleemidega.

Tänane Postimees kirjutas, et Rahvaliidu uueks esimeheks võib tõusta ettevõtja Raimo Kägu. Kuid läbi käisid ka teised nimed, näiteks Jõgeva maakonnaühenduse juht Riina Kull, riigikogu eksliige Arvo Sirendi ja Rahvaliidu õigustoimkonna esimees Lauri Vitsut.

Täna teatas Postimees.ee'le oma soovist erakonna esimeheks kandideerida ka märtsis Rahvaliidust välja heidetud toonane aseesimees Ingvar Tšižikov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles