Maanteeamet avas e-teeninduse, Paberivaba ARK kaob

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maanteeameti uus e-teenindus.
Maanteeameti uus e-teenindus. Foto: Repro.

Maanteeamet avas täna e-teeninduse keskkonna, kus esimeste toimingutena saab teha kaht kõige populaarsemat registritoimingut – sõiduki omanikuvahetust ja ajutist registrist kustutamist.

Maanteeameti peadirektori asetäitja Lauri Lugna kutsus inimesi üles nüüdsest eelistama e-teenindust liiklusregistri büroode külastamisele.

«E-teenindus on turvaline, säästab kliendi aega ning on odavam. E-teeninduse keskkonnas makstavad riigilõivud on büroodes makstavatest lõivudest paarkümmend protsenti soodsamad,» ütles Lugna. Maanteeameti senine e-keskkond Paberivaba ARK suletakse järk-järgult, kui teenused jõuavad uude e-teeninduse keskkonda.

Samuti plaanib maanteeamet e-teeninduses pakutavate teenuste hulka tänavu suurendada.

«Juba praegu võib klient sõiduki registritunnistuse postiga koju tellida ning edaspidi hakkame samamoodi klientideni toimetama juhiluba ja registreerimisnumbri dublikaati.»

Möödunud 2013. aastal oli maanteeameti levinuim registritoiming sõiduki omanikuvahetus (üle 129 000 toimingu), võimalust sõiduk registrist ajutiselt kustutada kasutati mullu ligi 9500 korda. Lähemate kuude jooksul hakkab e-keskkond võimaldama anda volitusi sõidukiga seotud tehingute tegemiseks ja muuta sõiduki kasutajate andmeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles