Ansip: Rootsi aktiivne kaasatus regiooni julgeoleku suurendamisel on väga tähtis

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Andrus Ansip kohtus Rootsi kaitsejõudude ülemjuhataja kindral Sverker Göransoniga.
Peaminister Andrus Ansip kohtus Rootsi kaitsejõudude ülemjuhataja kindral Sverker Göransoniga. Foto: Valitsuse kommunikatsioonibüroo

Peaminister Andrus Ansip ütles tänasel kohtumisel Rootsi kaitseväe juhataja kindral Sverker Göransoniga, et hindab kõrgelt Eesti ja Rootsi vahelist kaitsealast koostööd.

«Eesti kahepoolne kaitsealane koostöö Rootsiga on väga tihe ning põhineb praktilistel koostööprojektidel,» ütles Ansip. «Rootsi on meie jaoks oluline partner ning mul on hea meel, et kahe riigi vahel toimub tõhus julgeolekualane dialoog erinevatel tasanditel.»

Valitsuse kommunikatsioonibüroo teatel iseloomustavad koostööd regulaarsed kõrgetasemelised kohtumised nii ministrite kui ka kaitseväe juhtkonna tasemel. Tallinnas asuva NATO küberkaitsekeskusega teeb Rootsi koostööd konkreetsete projektide alusel. 2008. aastal korraldas küberkaitsekeskus koostöös Rootsi kaitsekolledžiga tudengitele ühepäevase küberkaitseharjutuse. Samuti on Rootsi Eestile üks olulisemaid hangetealaseid partnereid.

Ansip tunnustas ka Rootsi aktiivset koostööd regionaalse julgeoleku tagamisel.

«Eesti jaoks on Rootsi aktiivne kaasatus regiooni julgeoleku suurendamisel väga tähtis,» ütles Ansip, lisades, et Eesti toetab sellealast koostööd kõikides formaatides.

Peaminister tänas Rootsit ka Balti Kaitsekolledži toetamise eest. Nimelt oli kolledži algusaastail Rootsi üks suurimaid materiaalseid panustajaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles