Somaallased Hollandi kohtus: me pole piraadid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunstniku joonistus kahtlusalustest ja nende kaitseadvokaatidest täna Rotterdami kohtus.
Kunstniku joonistus kahtlusalustest ja nende kaitseadvokaatidest täna Rotterdami kohtus. Foto: SCANPIX

Täna Hollandis alanud Euroopa esimesel sellelaadsel piraadiprotsessil tõrjusid viis somaallast süüdistusi, et nad üritasid eelmisel aastal Adeni lahes kaaperdada kaubalaeva.


Somaallasi süüdistatakse Hollandi Antillide lipu all sõitnud kaubalaeva Samanyolu ründamises ja kaaperdamiskatses mullu jaanuaris. Laeva türklastest meeskond tulistas somaallaste paati signaalrakettidega, mis aluse tükkideks purustasid. Seejärel päästis Taani mereväe fregatt viiese seltskonna merelt ja andis nad Hollandi võimudele üle, kirjutas Reuters.

Vahistamise ajal teatasid kahtlusalused, et nende eesmärk oli laeva rünnata ja see tühjaks röövida, kuid täna ütles üks meestest, et nad olid rünnaku ajal tegelikult kalal ja lähenesid Samanyolule vaid seetõttu, et nende paat sai kahjustada ja nad vajasid abi.

Süüdimõistmise korral võib seltskonna liidrit oodata kuni 12 ja ülejäänuid kuni üheksa aasta pikkune vangistus.

Holland üritab somaallaste üle kohut mõista kooskõlas rahvusvahelise piraadiseadustikuga, kuid on teatanud, et menetleb vaid oma riigiga seotud juhtumeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles