Kultuuripealinna fotovõistlus jätab piltniku õigustest ilma

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu

Profifotograafid suhtuvad tasuta töösse skeptiliselt, kuid linlastelt on võistlusele laekunud üle 760 pildi.

2011. aasta Euroopa kultuuripealinna Tallinna reklaamimiseks korraldatud avaliku fotovõistluse tööde autorid peavad kuni 2012. aastani oma fotode õigusest loobuma, korraldajad võivad töid kasutada oma äranägemise järgi, kirjutas Eesti Päevaleht.

30 000-kroonise peaauhinnaga võistluse reeglites on märgitud, et osaleja annab võidu korral oma nõusoleku nime avaldamiseks meedias, reklaamides, PR-kampaaniates jms üritustel ilma selle eest täiendavat tasu saamata ja vastavat kokkulepet sõlmimata.

Professionaalse fotograafi Tiit Veermäe sõnul võistlusel professionaalseid fotograafe oluliselt ei osale, sest tegemist on tasuta tööga. «Profitöö on hoopis teine asi kui Delfisse üleslaadimine,» ütles Veermäe.

«Eesmärk oli tõmmata rahvast kaasa,» ütles sihtasutuse Tallinn 2011 kommunikatsioonijuht Merilin Pärli ja lisas, et korraldajad olid profifotograafide leige suhtumisega arvestanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles