Treial süüdistab Rahvaliidu eksjuhte rahajamas

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Rahvaliidu ühinemisvastane tiib saatis täna õhtul laiali pressiteate, milles erakonna esimehe kohusetäitjaks määratud Mai Treial süüdistab eelmist juhtkonda rahaprobleemides.

«Tervitan, et juhtkond julges lõpuks poliitilise vastutuse võtta. Loodan, et ühinemist toetanud erakonna liikmed leiavad lähima aja jooksul endas maailmavaatelise selguse ja Rahvaliit jätkab rahvaliitlastega,» ütles Treial.

«Kahjuks pean ka mainima, et juba on selgunud probleemid erakonna rahaliste ressurside kasutamisega endise juhtkonna poolt,» sõnas Eestimaa Rahvaliidu juhatuse liige Mai Treial.

Samas ei täpsustanud Treial teates, millistest probleemidest jutt käib. Samuti ei õnnestunud tabada teda õhtul telefonitsi.

Rahvaliidu peasekretär Tarvo Sarmet ütles Treiali väitele vastuseks, et nii erakonna esimees Karel Rüütli kui aseesimees Anto Liivat on öelnud, et teevad kõik, mis võimalik, selleks, et anda erakonna juhtimine viisakalt üle.

«On tõeliselt kahetsusväärne, et Mai Treial alustab oma esimehe kohuste täitmist, esitades jälle alusetuid süüdistusi ning otsib põhjuseid isiklikuks kättemaksuks seni erakonda juhtinud meeskonna vastu,» lisas ta.

Eestimaa Rahvaliidu kongressile järgneval päeval liitus erakonnaga pressiteate saatnud Monika Kuzmina teatel 28 uut liiget Tallinnast, Harju-, Jõgeva-, Järva-, Viljandi-, Valga-, Lääne-Viru-, Võru-, Hiiu- ja Pärnumaalt.

Senine Rahvaliidu esimees Karel Rüütli tegi tänasel juhatuse koosolekul teatavaks enda ja erakonna aseesimeeste tagasiastumise. Kuni 7. juuni volikogu istungini täidab esimehe kohuseid Mai Treial.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles