Kannatanud pole röövlite karistusega rahul

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Nelja jõhkra röövli rünnaku tagajärjel kaks kuud haiglavoodis lebanud kannatanu sõnul ei ole ta Kuressaare kohtumajas määratud karistustega sugugi rahul.

«Ärkasin järgmisel hommikul vereloigus oma voodis ja selles, et ma ellu jäin, ei olnud poistel küll mingit osa,» rääkis Saarte Häälele kannatanu, kellel röövlid murdsid kaks hammast ja vigastasid kahte hammast ja murdsid hüppeliigese. Kannatanu juhtis tähelepanu sellele, et röövlid jätsid ta pärast peksmist surema.

Teine kannatanu, kellel oli oma sõnul hommikuks pool nägu «kinni pekstud», tunnistas samuti, et polnud kindel, kas ta ellu jääb.

Kristian Paju, Janos Aedmäe, Alvar Õunpuu ja Andres Lokna röövisid mullu 30. juuni õhtul Kuressaares ühes Garnisoni tänava majas 51- ja 55-aastaselt mehelt mobiiltelefonid ja pangakaardi, millega hiljem võeti sularahaautomaadist raha välja. Pangakaardi PIN-koodi saamiseks ähvardati kannatanut noaga.

3,4 aastat vangistust 3-aastase katseajaga sai Aedmäe, kelle karistusele lisati 4 kuud eelmisest karistusest kandmata vangistust. Ülejäänud kolmele määrati 3 aastat vangistust 3-aastase katseajaga.

Aedmäelt mõisteti riigituludesse 637 eurot ja 50 senti ning kaitsekuludeks 100 eurot. Ülejäänud kolme sunniraha on 887 eurot ja 50 senti ning kaitsetasu 150 eurot. Lisaks peavad nad tsiviilasjas hüvitama kannatanutele 1790 eurot ja 68 senti ning Eesti haigekassale 1441,91 eurot. Kannatanud neile määratud rahalist hüvitist kätte saada ei looda. «Mis neilt võtta on ja riigil on ju eesõigus,» arvas üks neist.

Apellatsioonkaebuse saavad kohtualused esitada 15 päeva jooksul. Prokuröril kokkuleppemenetluses selline võimalus puudub.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles