Varjupaigataotlejate keskus alustas tegevust Vao külas

Andres Einmann
, postimees.ee päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Varjupaigataotlejate vastuvõtukeskus tegutses seni Ida-Virumaal Illuka vallas.
Varjupaigataotlejate vastuvõtukeskus tegutses seni Ida-Virumaal Illuka vallas. Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Seni Ida-Virumaal Illuka vallas tegutsenud varjupaigataotlejate majutuskeskus alustas tänasest tegevust Lääne-Virumaal Väike-Maarja vallas Vao külas.

Varjupaigataotlejate majutuskeskuse teenuse osutaja AS Hoolekandeteenused rajas Vao külla seitsme korteriga majutusüksuse, mis pakub keskuse elanikele senisest paremaid elamistingimusi, kuid eelkõige mugavamat ligipääsu avalikele teenustele.

Majutuskeskuse korterid on 2-4-toalised ning toad omakorda on 1-2-kohalised, nende hulgas kaks peretuba peredele. Lisaks on majutuskeskuses selle elanike kasutuses õppeklass, spordisaal ja huvitegevuste tuba, teatas AS Hoolekandeteenused.

Majutuskeskus kolis hoonesse, kus varem osutas AS Hoolekandeteenused Aavere hooldekodu erihooldusteenust psüühilise erivajadusega inimestele. Majutuskeskuse renoveerimiseks kulus 275 000 eurot, mille eest muuhulgas muudeti hoone energiasäästlikuks.

Illuka Varjupaigataotlejate Vastuvõtukeskus moodustati riigiasutusena 1998. aastal. Illukal majutati varjupaigataotlejaid alates 2000. aastast. AS Hoolekandeteenused korraldab varjupaigataotlejate majutuskeskuse tööd alates mullu 22. aprillist sotsiaalministeeriumiga viieks aastaks sõlmitud lepingu alusel.

Tavaolukorras tagab majutuskeskus teenuse kuni 35 varjupaigataotlejale. Erandolukorras suudab keskus 24 tunni jooksul teavitamisest alates tagada kuni 100 varjupaigataotlejale majutuse ning teenuse pakkumise AS-i Hoolekandeteenused  erinevates kodudes, samuti ka transpordivahendid varjupaigataotlejate liikumiseks kodude vahel.

Majutuskeskuse ülesandeks on korraldada varjupaigataotlejate majutamine ja muude toimetulekuvõimet toetavate ja säilitavate teenuste osutamine rahvusvahelise kaitse menetluse ajal. Keskus on avatud asutus ehk varjupaigataotlejatel on kohustus seal viibida ainult öisel ajal. Majutuskeskuses viibib praegu 22 varjupaigataotlejat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles