Norras lõõmab hiigeltulekahju

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Norras Nord-Trøndelagi maakonnas levis metsapõleng tugeva tuule tõttu asulateni ning ähvardab enam kui 100 maja.
 

Hävinud elamute hulka pole seni veel teada. Öösel evakueeriti vähemalt 20 inimest.

Mägise maastikuga piirkonnas ei ole maas lund ja puhub tugev tuul, mistõttu levis tuli hirmuäratava kiirusega Sørnesseti poolsaarele ning päästjad tunnistasid, et neil ei ole selle üle täit kontrolli.

Flatangeri linnapea Olav Jørgen Bjørkås nentis ajalehele Aftenposten, et ei lund ega vihma pole piirkonnas pärast jõule enam sadanud ning maapind on väga kuiv. Hasvågi, Hårstadi ja Småværeti küladest evakueeriti kokku 20-25 inimest.

Linnapea kinnitas, et on tuletõrjujatega võimaluste piires ka ühenduses, ent piirkonna mobiililevi on väga kehv.

Tulekahju sai alguse esmaspäeva õhtul 22.30 paiku. Päästjad arvasid esialgu, et neil õnnestus põlengule piir panna, ent nüüdseks on see levinud algsest koldest ühel pool mäge asuva Hasvågi lähistelt ka mäe teisele küljele.

Hasvågist olid tuletõrjujad sunnitud lahkuma, sest seal olid liiga kuumad leegid ning paks suits, mis takistasid tööd. Nii politsei kui päästeteenistus nentisid, et on oma töötajate elu ja tervise pärast mures.

Nord-Trøndelagi politseijaoskonna operatsioonide juht Johnny Olsen teatas, et nad saatsid Hasvågi tulekahjuga võitlemiseks ka helikopteri. Ta kinnitas, et ükski inimelu ohus ei ole ja kõik tulekahjule liiga lähedal olnud tsiviilisikud viidi turvalisse kohta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles