Peruus kinni peetud neidude kohtuprotsessi aeg pole endiselt selgunud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oktoobris 2013 tabati Peruus kaks eestlannat, tollal 19-aastane Anneli Kolk ja 22-aastane Anne-Maarja Gross, kes üritasid reisikohvriga lennukisse kuus kilo kokaiini smugeldada.
Oktoobris 2013 tabati Peruus kaks eestlannat, tollal 19-aastane Anneli Kolk ja 22-aastane Anne-Maarja Gross, kes üritasid reisikohvriga lennukisse kuus kilo kokaiini smugeldada. Foto: Peruu politsei

Mullu Peruus uimastiveokahtlusega kinni peetud Eesti neidude kohtuprotsessi aeg pole endiselt selgunud, protsess algab hiljemalt poole aasta pärast.

Kohtunik määras möödunud aasta oktoobris Peruus uimastiveokahtlusega vahi alla võetud kahe Eesti neiu eeluurimise järgseks kohtueelse menetluse ajaks üheksa kuud, seega peaks protsess algama hiljemalt tänavu juulis, ütles BNSile välisministeeriumi pressiesindaja.

Pressiesindaja lisas, et ministeeriumile teadaolevalt on kinnipeetavate tervislik seisund hea ning kinnipidamistingimused Cusco vanglas rahuldavad.

Välisministeerium on ühenduses neidude kaitseadvokaadiga.

Peruu ja Eesti välisministeerium suhtlevad karistatud isikute üleandmise kokkuleppe ettevalmistamiseks.

Uurimise ajal  Peruu kohtuvõimud juhtumi kohta kommentaare ei anna.

Anneli Kolk ja Anne-Maarja Gross tabati Peruus Cusco lennujaamas 4. oktoobril, kui nad üritasid lennukisse minna, käsipagasis ligi kuus kilo kokaiini.

Möödunud aasta 19. oktoobril esitati Peruus Cusco kohtus neidudele süüdistus narkootilise aine omamises ja vedamises. Kohtunik määras uurimise ajaks üheksa kuud. Kaitsja nõudis kodanike vabastamist kautsjoni vastu. Kohtunik seda aga ei rahuldanud, leides et on olemas risk põgenemiseks ning otsustas jätta kohtualused vahi alla.

Välisministeerium saatis toona lühiajaliselt Peruusse peakonsuli New Yorgist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles