Väikevalla elanikkond kosub hüppeliselt valimiste eel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alajõe vald
Alajõe vald Foto: Alajõe valla koduleht

Statistikaameti andmetel kasvas mullu rekordiliselt Ida-Virumaal Peipsi järve põhjakaldal asuva Alajõe valla elanikkond, kuid selle põhjuseks peetakse valimiste eel toimunud massilist sisseregistreerimist.

Aastaga ligi poolteist korda (44 protsenti) suurenenud elanikkond ei näita statistikute hinnangul siiski mitte reaalset sisserännet, vaid lihtsalt massilist elukoha registreerimist enne 2009. aasta valimisi.

Vallaelanike samasugune hüppeline kasv toimus ka 2005. aasta valimiste eel.

Ka vallavanem Aivar Rahe ei kõhelnud valla elanikkonna mulluse järsu kasvu põhjuses: «Valimised, valimised. Kuskil pool aastat enne seda algas juba aktiivne elukoha registreerimine.»

Tema kinnitusel mingit kampaaniat selleks ei tehtud ega uutele elanikele soodustusi antud.

«Kes tahtis lihtsalt toetada konkreetselt kedagi siit vallast või mõnd valimisliitu. Mõned kirjutasid sisse lihtsalt sellepärast, et omavad siin kinnisvara – maja, suvilat, mida iganes ja tahtsid, et maksud laekuksid meie valda, sest nad kasutavad ju meie valla teenuseid,» arutles ta.

Rahe sõnul on ka valla elanike reaalne arv viimastel aastatel vaikselt kasvanud, kuid mitte nii hüppeliselt kui sisseregistreerunute arv.

Praegu on tema sõnul vallas umbes 760 ametlikku elanikku, aasta tagasi oli see number 550 ringis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles