Rahanappus sunnib autot lõhkuma

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kindlustusfirmad pelgavad, et liisingumaksete tasumisega hätta jäävad inimesed hakkavad ise autosid kahjustama.
Kindlustusfirmad pelgavad, et liisingumaksete tasumisega hätta jäävad inimesed hakkavad ise autosid kahjustama. Foto: Corbis/Scanpix

Salva Kindlustuse hinnangul paneb majanduskasvu aeglustumine maksete tasumisega hätta sattunud inimesi oma liisitud autosid lõhkuma.

Salva Kindlustuse nõukogu koosolekul väitis nõukogu liige Reigo Kala, et lähitulevikus on oodata kallimate liisitud sõidukitega seotud kindlustuspettuste lainet, kirjutab Eesti Ekspress.

Tema sõnul käib jahtuvas majanduskeskkonnas liisingmaksete tasumine paljudele üle jõu ning liisingfirmad pole valmis lepinguid niisama lõpetama.

Seetõttu valivad hätta sattunud autoomanikud lihtsama vastupanu teed, kahjustades teadlikult oma kalleid masinaid ning pöördudes seejärel kahjunõudega seltsi poole.


Salva juhatuse liige Andres Lõhmuse arvates pole kriis majanduses praegu veel väga tõsine ning enne kindlustuspettuste lainet peavad pangad hakkama inimestelt ära võtma autosid või muud käendustega seotud vara.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles