Inimõiguste kohtus protsessinud meest süüdistatakse prokuröri ja kohtuniku ähvardamises

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohus.
Kohus. Foto: Lauri Kulpsoo

Lõuna ringkonnaprokuratuur saatis kohtusse kriminaalasja, milles alaealise vägistamise eest vangis istunud ja selles osas Euroopa inimõiguste kohtus Eesti riigi vastu osalise võidu saanud meest süüdistatatakse tema kriminaalasja menetlenud prokuröri ja kohtuniku ähvardamises.

Prokuratuur süüdistab Jüri Rosinat (60) kohtuniku ja prokuröri vägivallaga ähvardamises, samuti kohtuniku solvamises ning vanglatöötaja ähvardamises ja solvamises, ütles ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Kristina Kostina ERRi uudisteportaalile.

Süüdistuse kohaselt saatis Rosin pärast enda süüdimõistmist alaealise vägistamises mitu ähvarduskirja prokurörile, kes juhtis tema kriminaalasja kohtueelset menetlust ning esindas hiljem riiklikku süüdistust kohtus.

Samuti sai Rosin süüdistuse selles, et olles kinnipeetuna vanglas, ähvardas ja solvas ta ametiülesandeid täitvat vanglatöötajat.

Euroopa inimõiguste kohus (EIK) leidis detsembrikuises otsuses, et Eestis 2007. aastal alaealise vägistamise eest kuueks aasataks vangi saadetud Jüri Rosin ei saanud õiglast kohtupidamist ning mõistis Eesti riigilt temale välja 5200 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles