Riigikogu täiskogu ei tee Ukraina kohta poliitilist avaldust

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu väliskomisjoni esimees Marko Mihkelson
Riigikogu väliskomisjoni esimees Marko Mihkelson Foto: Peeter Langovits

Riigikogu väliskomisjoni esimehe Marko Mihkelsoni (IRL) sõnul teeb väliskomisjon homme avalduse demokraatia toetuseks Ukrainas, sest parlamendi täiskogu saaks poliitilise avalduse teha ilmselt alles veebruari keskpaigas.

«Kuna riigikogu kodukord on avalduse vastuvõtmiseks liiga kohmakas ning saaksime ajaliselt seda teha alles veebruari keskpaigas, siis otsustasime seisukoha välja öelda homsel väliskomisjoni istungil,» kirjutas Mihkelson Facebooki postituses.

«Fraktsioonid on avalduse eeltekstiga tutvunud ja teinud oma parandused. Homsel komisjoni istungil, mis algab kell 13, sõnastame lõplikult väliskomisjoni avalduse demokraatia toetuseks Ukrainas.»

Mihkelsoni sõnul peaks ka vabariigi valitsus oma homsel istungil vähemalt infopunktina arutama võimalikku humanitaarabi andmist Ukraina rahutustes kannatada saanud inimestele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles