Politoloogid ennustavad suuri muudatusi Ukraina valitsuses

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Isamaa ehk Batkivštšina poolehoidja oma nö stiilse mütsiga Kiievis Iseseisvuse väljakul 29. jaanuaril.
Isamaa ehk Batkivštšina poolehoidja oma nö stiilse mütsiga Kiievis Iseseisvuse väljakul 29. jaanuaril. Foto: SCANPIX

Ukraina politoloogid ennustavad uues valitsuses suuri muutusi, kuid senine siseminister Vitali Zahhartšenko võib säilitada oma positsiooni.

Ukraina politoloogi Aleksei Krasnoperovi arvates võib riigi senine siseminister Vitali Zahhartšenko oma ametikoha säilitada, kuna teda lihtsalt pole kellegi vastu vahetada.

Krasnoperov rääkis uudisteportaalile UNIAN, et Zahhartšenko oleks võinud ametist vabastada juba ammu, et nö alandada protestide temperatuuri, kuid seda ei tehtud.

Pärast Andrei Kljujevi viimist riikliku julgeoleku- ja kaitsekomitee sekretäri kohalt presidendi administratsiooni ülemaks jäi kõnealune komitee juhita, kelleks senine siseminister oleks hästi sobinud. Tänase seisuga pole aga Zahhartšenkot kellegagi asendada, selgitas politoloog.

Mis puudutab opositsionääride kaasamist uude valitsusse, siis Riikliku strateegiliste uuringute instituudi endise direktori Andrei Jermolajevi sõnul on see ebaotstarbekas. Tema selgituse järgi ei saaks protestiaktsioonidel osalenud inimesed lihtsalt aru valitsusest, kuhu kuuluvad nii seniste võimude poolehoidjad ja ka opositsiooni liidrid.

Politoloog Juri Kotševenko rääkis uudisteportaalile korrespondendt.net, et president Viktor Janukovõtš püüab valitsuskabineti koosseisu, et ergutada poliitilise kriisi lahendamist.

Senine peaminister Mõkola Azarov andis lahkumisavalduse eile. Valitsusjuhi kohuseid täidab uue peaministri ametisse nimetamiseni senine esimene asepeaminister Sergei Arbuzov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles