Kaitsepolitsei otsib taga raskes kuriteos kahtlustatavat meest

Andres Einmann
, postimees.ee päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tagaotsitav Rein Padar.
Tagaotsitav Rein Padar. Foto: Kaitsepolitseiamet

Kaitsepolitsei palub avalikkuse abi raskes kuriteos kahtlustatava mehe asukoha tuvastamisel.

Kaitsepolitsei palub seoses raske kuriteo menetlemisega abi Rein Padari asukoha kindlakstegemisel, teatas kaitsepolitsei pressiesindaja.

Kaitsepolitsei pressiesindaja sõnul võib Rein Padar olla relvastatud ja ohtlik. Meest märgates tasub olla väga ettevaatlik ja kindlasti ise mitte asuda teda kinni pidama, vaid teatada kaitsepolitseile. Mees võib liikuda Tallinnas ja Harjumaal.

Tegemist on isikuga, keda on varem karistatud raskete isikuvastaste kuritegude eest. Kaitsepolitsei pressiesindaja lisas, et teadaolevalt suhtleb mees vene keeles.

Kõigil, kes omavad mingit infot Rein Padari asukoha kohta alates selle nädala esmaspäevast, 27. jaanuarist, palub kaitsepolitsei helistada esimesel võimalusel telefonil 612 1455 või kirjutada e-posti aadressil korrapidaja@kapo.ee. Helistaja anonüümsus garanteeritakse.

Alates 1999. aasta 22. detsembrist röövmõrva eest 10 aasta pikkust vangistust kandnud Rein Padar vabanes enne tähtaega 2007. aasta 25. aprilli kohtumäärusega, tema karistusaeg oleks pidanud lõppema 2009. aasta 22. detsembril, kirjutab rahvusringhäälingu uudisteportaal.

Kohus arvestas meest vabastades asjaolu, et Padar oli raske kuriteo toimepanemise ajal vaid 19-aastane ning asja materjalidest nähtuvalt ei olnud ta kuriteo toimepanemise initsiaatoriks, pigem kaasaminejaks vargusele, mitte kavatsetud tapmisele.

Süüdistuse järgi tungisid Rein Padar ja tema kaks kaaslast 1999. aasta 20. oktoobri öösel Harjumaal Vääna-Jõesuus ühte suvilasse ja tapsid röövimise käigus seal olnud 44-aastase Grigori ja 27-aastase Juri.

Pärast roima korjasid kurjategijad suvilast kokku erinevaid asju 40 000 krooni väärtuses ning süütasid suvila jälgede peitmiseks põlema, topeltmõrva avastasid suvilat kustutama saabunud tuletõrjujad.

Politsei jõudis topeltmõrva ja muude röövimistega seostatud kurjategijate tabamiseni sama aasta detsembri lõpus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles