Kultuuriminister teeb ettepaneku Grammy võitnud Kaljustet premeerida

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnu Kaljuste
Tõnu Kaljuste Foto: Toomas Huik

Kultuuriminister Urve Tiidus teeb valitsusele ettepaneku premeerida Grammy muusikaauhindade jagamisel parima kooriesituse kategoorias võitnud dirigent Tõnu Kaljustet 31 645 euroga.

Minister Tiidus märkis, et sellised võidud on kahtlemata oluliseks eeskujuks noortele muusikutele ja teistelegi muusikakollektiividele ning süvendavad meie rahva ühtsustunnet, teatas kultuuriministeerium. «Õnnestunud esituse nimel on tehtud pikaajalist ja järjepidevat tööd, mis väärib igakülgset tänu ja tunnustamist,» ütles kultuuriminister.

Dirigent Tõnu Kaljuste võitis 26. jaanuaril Los Angeleses toimunud 56. Grammy muusikaauhindade jagamisel auhinna parima kooriesituse kategoorias Arvo Pärdi «Aadama itk» (Adam’s Lament) esituse eest. «Aadama itk» on salvestatud Eesti Filharmoonia Kammerkoori, Sinfonietta Riga, Tallinna Kammerorkestri, Läti Raadio koori ja Vox Clamantise osalusel. Salvestuse andis välja plaadifirma ECM.

Grammy on USAs välja antav mainekaim ning tunnustatuim plaadiauhind maailmas, mida võib kõrvutada kinomaailma Oscari või kirjandusmaailma Nobeli auhinnaga.

Kultuuriminister teeb ettepaneku eraldada raha premeerimiseks Vabariigi Valitsuse reservist. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles