Liivat: Reiljani tõttu me Rahvaliitu päästa üritasimegi

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anto Liivat.
Anto Liivat. Foto: Erakogu

Eile Rahvaliidu aseesimehe kohalt tagasi astunud Anto Liivati sõnul üritasid senised juhid Rahvaliitu ja sotsiaaldemokraate liita just seetõttu, et kartsid Villu Reiljani süüdimõistva otsuse tagajärgi.

«Tunnen Villu Reiljanile inimlikult kaasa, aga teisest küljest oleme juba pikemat aega aimanud, et selline otsus tuleb, rääkis Liivat Postimees.ee’le.

«Meie poliitilised sammud erakonna päästmiseks on olnudki kantud sellestsamast aimdusest,» väitis Liivat.

«Küllap aimas seda ka Villu Reiljan, aga seda enam on täiesti vastutustundetu tema käitumine kongressieelsel perioodil.»

Tema sõnul istuvad erakonna eile tagasi astunud esimees ja aseesimehed kindlasti lähiajal maha ja arutavad Reiljani süüdimõistmisega tekkinud olukorda. Seda, kuidas käitub erakonna juhatus, soovitas ta küsida eile õhtul erakonna esimehe kohused üle võtnud Mai Treialilt.

Rahvaliidu peasekretär Tarvo Sarmet ütles Postimees.ee’le, et erakonna juhatus koguneb tõenäoliselt Reiljani küsimust arutama esmaspäeval.

Riigikohus jättis täna Villu Reiljani ja ta kaasosalised Rävala puiestee kinnistu pistiseasjas süüdi, mispeale otsustas ka riigikogu juhatus lõpetada Reiljani volitused parlamendi liikmena.

Samuti näeb Rahvaliidu põhikiri ette, et erakonda ei tohi kuuluda kriminaalkaristust kandvad isikud.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles