Villu Reiljan: tänasest ma ei ole enam poliitik

Veiko Pesur
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Villu Reiljan lahkus poliitikast.
Villu Reiljan lahkus poliitikast. Foto: Liis Treimann

Tänase riigikohtu otsusega pistiseasjus lõplikult süüdi jäänud endine minister ja riigikogu liige Villu Reiljan esitas Rahvaliidust lahkumiseks avalduse ning sõnas, et pole enam tänasest poliitik.


«Ma ei ole tänasest päevast poliitik. Olen lihtsalt masendunud, et see meeskond, kes tegelikult väga sitkelt riigi huve kaitses, need inimesed tegi seesama riik kriminaalkurjategijateks,» sõnas Reiljan Postimees.ee’le.

Kohtuotsuse kohta sõnas ta, et see on ülekohtune otsus, mis on algusest peale olnud suunatud mitte asja sisulisele uurimisele, vaid süüdimõistmisele.

«Mina ei ole kellegi käest midagi küsinud ega palunud kellelgi küsida ja pole ka midagi saanud. Minu jaoks on need asjad selged ja kohtud võivad mõista, mis neile meeldib.»

Asja Euroopa Inimõiguste Kohtusse viimise kohta märkis Reiljan, et nad pöörduvad, kuhu vaja.

«Kui me võrdleme mõne teise asjaga, siis on, mille üle mõelda. Aga ega Eesti pole mingi õigusriik, siin pole millegi üle imestada ja ma ei imestagi,» nentis Reiljan.

Riigikohtu otsus võttis Reiljanilt õiguse omada tulirelvi. Tänasest ei kehti enam ka tema relvaluba.

Lõuna prefektuuri pressiesindaja Kristina Kostina selgitas, et täna saadeti Reiljanile teade, mille järgi peab ta tooma laskemoona, relvad ja relvaloa Lõuna prefektuuri. Ta peab seda tegema hiljemalt teate kättesaamisele järgneval päeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles