Laulupeo alkoholikeelu otsustamiseks kutsutakse kokku ümarlaud

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õllejoomine.
Õllejoomine. Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Laulu- ja Tantsupeo sihtasutus otsustas vastuseks vabaühenduste pöördumisele kutsuda lähiajal kokku ümarlaua, kus peaks selguma, kas rahvapidu on sobiv koht alkoholipoliitiliste meetmete rakendamiseks.

Sihtasutuse nõukogu otsusega kutsutakse ümarlauale nii alkoholikeeldu soovinud pöördumise koostajad kui ka ettevõtjad.

Sihtasutuse teabejuht Sten Weidebaum ütles, et ümarlaua eesmärk pole poolte vastandamine, vaid arutlemine selle üle, kas ja kuidas on laulupeoliikumine ja alkoholiprobleemid ühiskonnas seotud. Seda teades oleks kergem hinnata, kas alkoholipiirang peole sobib või mis eesmärki ta täidab. 

Varem on nõukogu kehtestanud alkoholimüügi piirangud 2007. ja 2011. aasta noorte laulu- ja tantsupidudele. «Täiskavanute pidude osas tundub, et tahaks ikkagi pidada dialoogi. Põhiküsimus on just selles, kas laulu- ja tantsupidu on selline koht, mida seostada alkoholismiga,» selgitas Weidebaum.

Nõukogul on tõesti väga lihtne võtta vastu otsust, et platsil õlut ei müüda, aga kas sellest muutub midagi ühiskonnas?

«Laulu- ja tantsupeo sihtasutuse nõukogul on tõesti väga lihtne võtta vastu otsust, et platsil õlut ei müüda, aga kas see jõuab tegeliku probleemi tuumani või pigem moonutab seda, vajab arutelu,» ütles Weidebaum.

Millal ja kus ümarlaud toimub, pole veel teada. «Organisatsioonide ring, kes sinna kutsutakse, on küllaltki suur,» kinnitas ta.

Alkoholimüügi keeld puudutaks eelkõige peo suurtoetajat A Le Coqi, kellel on peoväljakutel lepingu kohaselt eksklusiivne müügiõigus. Sponsorluse alusel pakub õlletehas vastu suurtes kogustes pudelivett pidulistele ning toetab üritust ka rahaliselt.

Eesti Arstiteadusüliõpilaste Selts koos Terve Eesti Sihtasutuse, Eesti Skautide Ühingu ja 11 teise ühendusega pöördusid Eesti Laulu ja Tantsupeo Sihtasutuse nõukogu poole 16. jaanuaril palvega teha tänavusuvine laulu- ja tantsupidu alkoholivabaks. Allakirjutanud väidavad, et esindavad ligikaudu 150 000 Eesti noort ja vabatahtlikku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles