Eesti saadab Gruusiasse veel humanitaarabi

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gori ümbruskonnast pärit põgenikud ajutises laagris.
Gori ümbruskonnast pärit põgenikud ajutises laagris. Foto: AFP / Scanpix

Lisaks juba selle nädala alguses teele läinud lennukitäiele humanitaaabile otsustas valitsus täna saata Gruusiasse lisakoguse vajalikke vahendeid.

Valitsus otsustas oma tänasel istungil eraldada Gruusiale täiendavat humanitaarabi, teatas valitsuse kommunikatsioonibüroo. Kaaluti ka  meditsiinibrigaadi ja välihaigla saatmist kriisipiirkonda.

Siiani on Eesti andnud Gruusiale 5,5 tonni humanitaarabi, mis sisaldas sidemerulle, antibiootikume, infusioonilahuseid, kergvoodeid, esmaabipakendeid, tekke, termolinu, inimeste varingutest päästmise varustust ja kolme kiirabiauto sisustust. Humanitaarabi ja lennuki rentimine läks maksma üle nelja miljoni krooni.

Kujunenud olukorra tõttu on mitmete riikide valitsused juba otsustanud eraldada viivitamatut humanitaarabi kannatanute abistamiseks, nende hulgas Eesti, Läti, Leedu, Poola, Ukraina, Hispaania, Itaalia, Prantsusmaa, USA, Tšehhi, Norra, Saksamaa. Abistajate ring laieneb pidevalt, panustajate ringi kuulub ka Euroopa Komisjoni humanitaarabi peadirektoraat, kes on otsustanud eraldada miljon eurot nii Venemaale kui Gruusiale kannatanute abistamiseks.

Eilehommikuse seisuga ei ole humanitaarkoridore veel avatud ja töö on seetõttu raskendatud. Samuti puudub siiani detailne ülevaade kannatanute ja hukkunute arvust ning abivajadustest, kuid on arusaadav, et see vajadus on suur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles